Flygplatser - Göteborgs internationella flygplats - Göteborg, Sverige

Sprick förebyggande

Flygplatser - Göteborgs internationella flygplats - Göteborg, Sverige

Göteborgs internationella flygplats hade satt upp ett mål att öka sina PCN-värden på deras Taxiway L. En standard lösning för asfaltbeläggning skulle vara mycket dyr och flygplatsen frågade därför S&P Reinforcement för att komma fram till en bättre lösning.

Ämne 
Flygplatser
Objekt 
Göteborgs internationella flygplats
Stad 
Göteborg
Område 
Göteborg
Land 
Sweden
Datum 
2017
Varaktighet 
2 veckor

Situationen

Baserat på resultaten av deflektionsmätningar med fallviktsapparat valde Swedavia och flygplatsen en asfaltstruktur på 26 cm med förstärkning av Carbophalt G 200/200 i bärarskiktet och under slitskiktet. Denna lösning minskade asfaltens tjocklek med ca.11,5 cm och tog bort ca.2.300m3 sand och stenmaterial. Flygplatsen har därmed sparat kostnader, tid och miljöpåverkan.

Lösning

Göteborgs internationella flygplats hade satt upp ett mål att öka sina PCN-värden på deras Taxiway L. En standard lösning för asfaltbeläggning skulle vara mycket dyr och flygplatsen frågade därför S&P Reinforcement för att komma fram till en bättre lösning där man skulle kunna minska asfaltens tjocklek - spara kostnader på nybyggnation och för bortskaffande av material. År 2015 etablerades ett testfält som förstärktes med Carbophalt®G. Fältet visade därefter en signifikant ökning av beläggningens lagerförmåga. Mätningar gjordes med fallviktsapparat 2015 och 2016.

Material

Carbophalt G 200/200,  40.000 m2

Service

Kontaktperson

Du är här

  Kontakt

  Legal info

  Legal info

  • Om Simpson Strong-Tie®

   Sedan 2012 har S&P varit en del av Simpson Strong-Tie, ett internationellt byggföretag med huvudkontor i Kalifornien och lokala kontor i hela Europa.

   Bolagets mål är att hjälpa kunderna att lyckas med sina projekt genom att tillhandahålla bästa kvalitet byggnadsbeslag, service support, produkttestning, träning och leverans av varor i tid.

  SIMPSON Strong-Tie