Projekt

Renovering av taxibana - Internationell flygplats - Köpenhamn, Denmark

Internationella flygplatsen - Köpenhamn, Danmark

Sprick förebyggande

Renovering av taxibana - Internationell flygplats - Köpenhamn, Denmark

Köpenhamns flygplats är den största internationella flygplatsen i Danmark. En stor och mycket upptagen flygplats - den största i Norden med 29 miljoner passagerare 2016. Det är också en av Europas äldsta internationella flygplatser, grundades 1925, så det var en perfekt utmaning och uppgift för S & P Nordic att förstärka Taxiway C. Denna taxiväg bestod av betongplattor som senare överlagrats med asfalt. Under åren hade asfalten utvecklat sprickor.

Ämne 
Renovering av taxibana
Objekt 
Internationell flygplats
Stad 
Köpenhamn
Område 
Hovedstaden
Land 
Danmark
Datum 
2017
Varaktighet 
1 dag

Situationen

Taxi C på Köpenhamns internationella flygplats byggdes i början av 1940-talet och bestod av betongplattor. Som ett resultat av detta beslutades att utföra underhållsarbeten på taxibanan. Dessa underhållsarbeten involverade överläggning med varm blandning asfalt, men detta skulle inte hindra reflekterande sprickor som kommer från betongplattorna nedan. Sprickor är kostsamma och tidskrävande att upprätthålla och de anses vara en säkerhetsrisk, vilket kan orsaka FOD (Foreign Object Damage).

Solution

S&Ps lösning på problemet var att lämna så mycket asfalt som möjligt intakt, så att detta skikt kunde fungera som ett absorptionslager för rörelse. Det nya överdraget skyddas sedan av S&P CARBOPHALT® G-förstärkningsnätet, vilket kommer att fungera som en förstärkt platta och kan motstå spänningen som uppträder vid sprickans spets. Hela proceduren tog totalt endast 3 1/2 timmar. S&P erbjöd därför en solid och tidsbesparande lösning för att säkerställa att säkerhetsstandarderna optimerades. S & P-lösningen med S&P CARBOPHALT® G förhindrar sprickreflektion och riskerna med FOD, samt kostnader för underhåll av taxibana och ökning av dess livslängd.

Material

3'400 m2 S&P Carbophalt ® G

Bildgalleri

  • Internationella flygplatsen - Köpenhamn, Danmark
  • Airport Copenhagen
  • Airport Copenhagen

Service

Kontaktperson

S&P Ansvarigt kontor

Du är här

    Kontakt

    S&P

    SIMPSON Strong-Tie